A Mi felelősségünk

Mit tehet az ember vagy egy cég, egyedül, saját erőből, ha szeretne valami tenni a saját jövője, a Co² szint csökkentése ügyében. Van a bolygónkon egy élőlény, ami már előttünk -emberek előtt is itt volt és nagyon hatékonyan használta fel (nyelte el) a Co²-t. Ezek az élőlények a fotoszintézis során feldolgozzák a szén-dioxidot és oxigént állítanak elő, illetve az így megkötött szenet tárolják.

Igen ez a Fa!

A GreenWorld csapata most lehetőséget nyújt, hogy te is tegyél a bolygónkért és ültess egy fát. Van egy különleges fafajta, amelyet „klíma növénynek „is hívnak a Paulownia Cotevisa 2, kínai császárfa ősökkel rendelkező fajhibrid. Ez a fa a rendkívül gyors növekedése miatt nagyon nagy mennyiségben nyeli el a Co²-t és rendkívüli mennyiségű oxigént termel.

A fa tulajdonságai:
  • 9 méter mélyre hatoló fő gyökere a talaj mélyéről veszi fel a tápanyagot, így más növények is megélnek mellette
  • A növény nem invazív, csak laboratóriumi körülmények között szaporítható, tehát nem veszélyes a helyi ökoszisztémákra
  • Hatalmas leveleinek és gyors növekedésének köszönhetően egységnyi idő alatt kb. 10-szer annyi Co² köt meg, mint az őshonos fafajták!
  • Gyors növekedésű lombhullató fa, már az ültetéstől számított 7. évben eléri a 16 méteres magasságot és a 35 cm-es törzsátmérőt
  • A fa egyenes, henger alakú törzsű, mely könnyű, de keményfa tulajdonságokkal rendelkezik